Parikilpailuna tapahtuva cateringkokin Taitaja2015-mittelö käynnistyi tiistaina 5.5. aamulla ensimmäisten lajien joukossa Turun messukeskuksessa. Cateringkokki suunnittelee, valmistaa ja tarjoilee maittavia, houkuttelevia ja terveellisiä ateriakokonaisuuksia asiakkailleen myös erityisruokavaliot huomioiden. Kilpailukuvauksessa painotetaan, että alan ammattilaisen toimintaan kuuluvat myös juhla- ja teemaruokailujen suunnittelu sekä toteuttaminen.

Tuotteiden valmistamisessa otetaan huomioon hygieenisyys, kestävän kehityksen mukainen toiminta, ympäristönäkökohdat, työturvallisuus, omavalvonta sekä parien välinen yhteistyö.

Finaalin tehtävänannossa kilpailijat valmistavat Pohjanmaalta Turun Saaristoon tulleille yritysvieraille muun muassa lounaan sekä saaristolaispäivällisen. Esivalmisteltaviin raaka-aineisiin kuuluu esimerkiksi graavilohta, marinoituja herkkusieniä, sherrysilakoita sekä tyrnijäädykettä.

Caterinkokkilajin yhtenä tuomarina toimii viime vuonna lajista kirkkaimman palkinnon voittanut Iiro Salmela. Salmela osallistui myös vuonna 2010 Taitaja9-kilpailuun, jossa joukkukilpailun tie vei finaaliin asti.

Pääyhteistyökumppanit

  • Bosch
  • TOK
  • Wurth
  • Goldwell
  • Volvo
  • Elektrolux
  • Messu- ja Kongressikeskus
  • Teknologiateollisuus
  • John Deere
  • Schenker
  • Festo
  • Grönblom
  • Tikkurila
  • Wihuri
  • Föli
  • Turun Sanomat
  • Stepsystems

Yhteistyöoppilaitokset

  • Axell
  • Tao
  • Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä
  • Raseko
  • Bovallius
  • Peimarin koulutuskuntayhtymä
  • Skills
  • Turun ammatti-instituutti
  • Salon seudun ammattiopisto

Mukana toteuttamassa

  • Winnova
  • Sedu
  • Keuda
  • Suomen liikemiesten kauppaopisto
  • Salpaus
  • Visit Turku
  • Turku AMK
  • Turun Aikuiskoulutuskeskus
  • Yrkesakademin i Österbotten
  • Are
  • Radiotutka
  • Tutka